Verkoop begeleiding

Verkoop begeleiding

by Bart Kramer
Wanneer uw onderneming goed is voorbereid op een verkoop dan kan het verkoopproces van start. Wij hebben langjarige ervaring bij de verkoop van ondernemingen in diverse sectoren.

De perfecte presentatie

U kent uw onderneming als geen ander. Ziet hoe mooi het bedrijf is en welke kansen er nog zijn. Maar voor een potentiële koper, vaak een buitenstaander, is dit lastiger te zien.

Wanneer u uw huis verkoopt, ruimt u dit op voor de bezichtigingen. Een auto verkopen? Eerst even door de wasstraat. Om een onderneming goed te verkopen doet u hetzelfde: zorgen voor een perfecte presentatie.

Door onze ruime ervaring weten wij een onderneming perfect te positioneren voor verkoop. Hierdoor krijgt u een betere prijs en loopt het proces sneller.

Aanscherpen organisatie

Wij kijken met een frisse blik naar uw bedrijf. Wat gaat heel goed en is meer investering waard en waar kan het beter? Met een heldere analyse maken wij een plan om de kansen van de onderneming in kaart te brengen. Dit plan is het uitgangspunt voor het toekomstige succes van uw onderneming. Hiermee kunt u potentiële kopers laten zien wat zij in de toekomst kunnen realiseren.

Optimalisatie van de financiële positie

Het is altijd verstandig om de financiële positie van uw onderneming goed te bewaken. Maar zeker in het geval van aanstaande verkoop is dit noodzakelijk. Zo gebeurt het regelmatig dat een koper van een onderneming zich binnen korte tijd een groot dividend kan uitkeren, alleen maar door de financiële positie van de onderneming te optimaliseren. Dat is een gemiste kans; een dergelijk voordeel kunt u voor de verkoop naar u toehalen. Denk bijvoorbeeld aan het beter sturen op het werkkapitaal en de financiering van roerende en onroerende zaken.

Voordelen van onze dienstverlening

Wij zijn betrokken geweest bij tientallen verkopen van ondernemingen. Op basis van deze ervaring hebben wij onze dienstverlening ontwikkeld.

  • Wij weten hoe potentiële kopers naar ondernemingen kijken
  • Wij werken samen met uw accountant of corporate finance adviseur
  • Wij werken volgens een kort maar intensief programma